La Vie Fleurit On Tour | Hier proef je de moderne keuken van Athene

Heyyy lovers wat was het een knallende zomer vol met mooie feestjes zoals jullie waarschijnlijk wel op instagram hebben gezien, maar net voor de zomer had ik het genoegen om een paar daagjes op persreis naar Athene te gaan! Een stad die al lang op mijn to-do list stond en waar ik zeker een keer naar toe wilde. Zoals jullie boeven inmiddels wel weten is food voor mij een heel belangrijk aspect van het leven en vooral ook tijdens het reizen. Aan de hand van het eten, kun je zoveel leren over de cultuur van een land. In feite heeft eten altijd het leven van een regio voor een groot deel bepaald en visa versa kunnen producten ook juist weer voor leven, commercie en toerisme zorgen in een bepaalde streek. Zo is Grienkenland natuurlijk onmiskenbaar verbonden met de gedachte aan goede volle yoghurt, rijk geurende olijfolie en simpele maar mooie salades, waarbij basic ingrediënten in the picture worden gezet. Wat mij betreft is Athene zeker een stad die je een keer moet aandoen als je een echte foodie bent. Hier vind je namelijk een geweldige fusion, tussen al het tradionele Griekse eten en toppers die daar dan weer helemaal hun eigen draai aan geven, zoals Yiannis Lucacos.

athene, athens, greece, griekenland, eten, food, restaurant, Psomi & Alati, Ψωμί & Αλάτι, Yiannis Lucacos, Ilovegriekenland, 1.jpg

De chef, die onder andere bekend is als één van de juryleden van de Griekse Masterchef, kookt de sterren van de hemel in zijn restaurant "Ψωμί & Αλάτι" voor één ieder die helaas geen Grieks kan lezen, ook wel beter bekend onder de naam Psomi & Alati. Ik had het geluk dat ik hier de eerste avond van mijn reis de keuken mocht uit proberen. Even voor de duidelijkheid voor dat je denkt, zeker weer zo’n precieuze toco, waar je enkel in jasje dasje mag aan schuiven en je compleet scheel betaald als de geparfumeerde rekening op tafel komt ... no my friends guess again! HIER proef je het moderne Griekenland voor super betaalbare prijzen en ga je geïnspireerd en vrolijk de deur uit, met in je gedachte al die andere gerechtjes op de kaart die je eigenlijk nog had willen proberen. Naast het feit dat ze er een super hip en trendy interieur hebben, zijn de gerechten echt top. In alles vind je duidelijke roots van de traditionele keuken terug, maar dan met een mooie moderne wereldse kijk. Denk bijvoorbeeld aan een traag gegaarde lamsschenkel met een citroen-venkel saus, een heerlijke frisse quinoa-linzen salade of one of my personal favourites locale Manouri kaas met een krokante panco korst en een licht zoete chilisaus als mooie tegenhanger. I am telling you guys ... Dit restaurant was echt één van de hoogte punten van mijn reis. De perfecte hotspot om gezellig enkele gerechten te sharen met je reisgenoten of om je juist even helemaal af te zonderen voor de perfecte me-time!

athene, athens, greece, griekenland, eten, food, restaurant, Psomi & Alati, Ψωμί & Αλάτι, Yiannis Lucacos, Ilovegriekenland, 1.jpg
athene, athens, greece, griekenland, eten, food, restaurant, Psomi & Alati, Ψωμί & Αλάτι, Yiannis Lucacos, Ilovegriekenland, 1.jpgathene, athens, greece, griekenland, eten, food, restaurant, Psomi & Alati, Ψωμί & Αλάτι, Yiannis Lucacos, Ilovegriekenland, 1.jpgShare the love!

1 comment:

Teresa Halminton said...

It's not hard as it seems to change router password for your wifi network, especially with 192.168.1.1